29 Aralık 2016 Perşembe

Dedektiflik Firmaları

                                                       özel dedektiflik şirketleri yapısı gereği çok aşırı çok fazla çok aşırı çok çok fazla emek ve insan gücünü içinde barındıran, her çeşitli hadise ve durumla karşılaşma riskini her daim üzerlerinde taşıyan bireylerden oluşan, ekip çalışması gerektiren ağır ve zorlu bir iştir. lakin buna rağmen özel dedektiflik hızla büyümekte ve gelişmektedir. Peki her özel dedektiflik şirketleri ile çalışılır mı ? Her özel dedektiflik şirketleri ile çalışılmaz ama çalışma şartlarını sözleşme olarak sizlere sunan, belirli bir vergi dairesinden mükellef olduğunu kanıtlayan, arasında diplomalı özel dedektifler çalıştıran kurumlar ile gönül ferahlığı ile çalışılabilmektedir. Dedektif; suçların ardındaki gizemleri çözen, suçları analizleyen, deliller toplayan, elde ettiği sonuçları analizleyen, suçları araştıran saklı ve özel polislerdir. sebebiyse araştırmaları, adli boyutlardan, sosyal kabahatlara kadar geniş bir yelpazede yapabilen uzmanlar tarafından yapılan dedektiflik mesleği, buna mukabil mesleği meşru faaliyetler ile sürdürmektedir.

                                                       Dedektiflik şirketleri sabit bir kalıpta çalışmaz, pek çok aşırı çok aşırı fazla ayrıcalıklı yöntem kullanabilirler. Bir dedektif şayet neticeye ulaşmak istiyorsa kendine özgü metodları olmak zorundadır, teknolojiyi iyi kullanmalıdır, sadık bir yardımcısı olmalıdır, yeteneklerini iyi ve etkili kullanmalıdır, çalışkan olmalıdır, asla pes etmemelidir, girişken olmalı ve basit zekaya sahip olmalıdır. Dedektiflik şirketleri her ne kadar şahsi bir meslek bu gibi gözükse de dedektiflik şirketleri açısından aslında bu işte ekip çalışması da çok biçimde önemli bir olaydır.  Bu hukuklar toplumun etiğini, sağlığını, özel yaşamını güvence altına almak için oluşturulmuştur. yasalara bağlı dedektiflik firmaları çalışmak dedektifin geleceği açısından mühim bir şeydir sebebiyse, belirgin hükümlere uymadığı takdirde sertifikası yanabilir ve mesleği elinden alınabilir. şayet bir aldatılma söz mevzusu ise ve ailede minik çocuklar var ise olası bir boşanma durumunda küçükler haliyle fena etkileneceğinden dolayı bu şekilde bir neticela karşılaşılmış olduğunda hususi dedektif eğer çocuk psikolojisini biliyor ise gerekli konuşmaları kendisi yapar, veya çocuklar bir psikologa götürülür.

                                                       ifşa edilen bu suçlar, karanlık kalır ve aydınlatılmazsa günden güne daha çok aşırı çok fazla çok fazla çok aşırı suç oranı ile karşılaşılacaktır. Dedektiflik firmaları; devrimizin suçla mücadele noktasında çok çok aşırı çok mühim bir iş dalıdır. dedektiflik firmaları yaşantımızın içindeki fevri veya ticari sorunlardan ve önemli problemlerden rahatsızlık duyan, yaşamlarında sorun teşkil eden insanlar nedeniyle, problemlerinin çözüme ulaşmasını sağlamak amacıyla görevlendirilmiş özel araştırmacılardır. Bugün yurdumuzda yoğun biçimde aşırı aşırı aşırı hususi dedektiflik şirketi bulunur. fakat bu mesleğin önemli manada yapılması amacıyla, şirketler sözleşme, fatura ve bu faturanın vergi levhasına dayalı şekilde olacak biçimde müşterinin haklarını koruması gerekmektedir. Avrupada kişiler dedektiflik firmaları vasıtası ile çalıştırılan bir dedektif olabilmek için belirli nitelik ve vasıflara erişebilmektte ve sertifikalar ile mesleklerini resmileştirerek, devlet arasında uygun mercilerde çalışma imkanları bulabilmektedirler.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder